Frisse Start - Dag 7
Kokos-havermoutpap
- 200 ml kokosmelk
- 75 g havermout
- 25 g geraspte kokos
- 25 g amandelschaafsel
- 0.5 el rietsuiker
- 0.5 mango
Breng in een pan de kokosmelk met de havermout aan de kook en laat circa 5 minuten op laag vuur koken. Roer de rietsuiker erdoor. Rooster de kokos en het amandelschaafsel in een droge koekenpan in circa 2 minuten goudbruin. Schil en snijd de mango in stukjes. Verdeel de kokos-havermoutpap over soepkommen of diepe borden. Verdeel met de mango en bestrooi met kokos en amandelschaafsel.
Gevulde kropsla met quinoa
- 150 g quinoa
- 200 g kalkoenfilet
- zonnebloemolie
- 1.5 teentjes knoflook
- 75 ml volle yoghurt
- 0.5 kropsla
- 1 rijpe trostomaten
- 1 avocado's
- 0.5 bos bosui
Extra nodig
- keukenpapier
- Spoel de quinoa af.
- Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Dep de kalkoenfilet droog. Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
- Verwarm een grillpan en gril de kalkoenreepjes om en om goudbruin.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Meng de knoflook met de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pluk de kropsla.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Verdeel de quinoa, tomaten, bosui, avocado’s, kalkoenreepjes en de knoflooksaus in de kropsla en serveer.
Schil de kiwi’s en snijd ze in blokjes. Snijd de appel van het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de peer van het klokhuis en snijd in blokjes. Schil de mango en snijd deze van de pit, snijd vervolgens in blokjes. Meng al het gesneden fruit met elkaar en de blauwe bessen. Verdeel over 4 bakjes.
Tip: om te voorkomen dat de appel bruin wordt, kun je deze vlak voor je de salade gaat eten toevoegen.
Zoete aardappel-koolpannenkoek
- 0.5 spitskool
- 1 zoete aardappels
- 0.5 bol bol mozzarella
- 75 g bloem
- 1 eieren
- olijfolie om in te bakken
- 1 avocado's
- 1 tomaten
- 1 blikjes tonijn op water à 130 g
- 37 g veldsla
- olijfolie extra vierge
- balsamico glaze
Extra nodig
- rasp
- Snijd de spitskool in vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in hele dunne reepjes.
- Schil en rasp de zoete aardappels.
- Snijd de mozzarella in blokjes.
- Meng de kool en de aardappels met de bloem. Voeg de eieren en de mozzarella toe en kneed met je handen door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit scheutjes olie in twee koekenpannen en verdeel het koolmengsel over de pannen. Druk het mengsel aan met een natte lepel en bak de pannenkoeken op laag vuur aan de onderkant goudbruin en krokant. Draai de pannenkoeken met behulp van een deksel of pan om en bak ook de andere kant op laag vuur goudbruin en krokant.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd de avocado’s in repen.
- Snijd de tomaten in parten.
- Meng de avocado’s, tomaten, tonijn en veldsla met een scheut olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Snijd de zoete aardappel-koolpannenkoeken doormidden en verdeel ze over borden. Verdeel de salade erover en spuit de balsamico glaze erover.
![]() |
Dagopdracht: Was je handen goed en vaak genoeg Waarom? Regelmatig en op de juiste manier handen wassen kan veel infecties voorkomen. De hele dag door kom je met bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers in aanraking. Via je handen kunnen deze op het voedsel terechtkomen en zo besmetting veroorzaken. Was je handen goed
Vaak genoeg Belangrijke momenten om je handen te wassen, zijn:
|
![]() |
Maak jouw eigen website met JouwWeb