Frisse Start - Dag 27
Ontbijtflip met rood fruit
- 50 g ongezouten gemengde noten
- 25 g pijnboompitten
- 125 g gedroogde pruimen
- 50 ml sinaasappelsap
- 150 g diepvries rood fruit
- 1 el honing
- 250 g magere Franse kwark
- 25 g pure chocolade (80% cacao)
Extra nodig
- keukenpapier
- 2 grote glazen
- rasp
Rooster de gemengde noten en pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier. Snijd voor de pruimencompote de pruimen in stukjes en breng ze met het sinaasappelsap aan de kook. Kook tot het sinaasappelsap zo goed als verdampt is en laat afkoelen. Verdeel het rood fruit en de honing over glazen. Schep de kwark erop en verdeel de sinaasappel-pruimencompote erover. Bestrooi met de geroosterde noten en pijnboompitten. Rasp de chocolade erover.
Knolselderijsoep met roggebroodje geitenkaas
- 0.5 knolselderij
- 0.5 venkel
- 0.5 ui
- 0.5 tl komijnzaadjes
- olijfolie
- 1 bouillonblokjes
- 0.5 l water
- bos bladselderij
- 125 g zachte geitenkaas
- 2 roggebroodjes
Extra nodig
- staafmixer
- Snijd de schil van de knolselderij en snijd de knolselderij en venkel in kleine blokjes.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Verwarm een soeppan met een scheutje olie erin. Bak de groente met de komijn circa 5 minuten en voeg het bouillonblokje en het water toe.
- Kook de groente circa 20 minuten met de deksel op de pan.
- Pureer de soep fijn met de staafmixer en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Snijd de geitenkaas in plakjes, beleg de roggebroodje ermeeen serveer bij de knolselderijsoep.
Tip: ook lekker om te serveren met krokant gebakken spek.
Omeletrol met gerookte zalm
- 3 eieren
- 50 ml melk
- 1 snackkomkommers
- 0.5 bos radijs
- 2 el Griekse yoghurt
- 37 g gemengde sla
- 50 g gerookte zalm
Extra nodig
- dunschiller
- cocktailprikker
Klop de eieren los met de melk. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 4 omeletten. Was de komkommers en schil ze in de lengte. Snijd de radijsjes in dunne plakken. Besmeer een omelet met een lepel Griekse yoghurt. Leg hier de zalm, komkommer, sla en gesneden radijs op. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Rol de omelet op en zet vast met een cocktailprikker.
Tip: in plaats van yoghurt kun je ook roomkaas gebruiken.Andijviestamppot met honing-cashewnoten
- 0.5 kg kruimige aardappels
- 50 ml melk
- 0.5 klontje roomboter
- 100 g cashwenoten
- 1 el honing
- 0.5 krop andijvie
Sjalottencompote
- 2.5 sjalotten
- olijfolie om in te bakken
- 1 el balsamico azijn
- 100 ml rode wijn
- 1 el honing
Extra nodig
- pureestamper
Andijviestamppot met honing-cashewnoten
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de aardappelpuree smeuïg met de melk en de boter.
- Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten circa 4 minuten. Voeg de honing toe en karamelliseer in circa 2 minuten.
- Snijd de andijvie fijn. Roer de andijvie en de honing-cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Sjalottencompote
- Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Schenk de balsamicoazijn, rode wijn en de honing erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 15 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de andijviestamppot met honing-cashewnoten over borden. Verdeel de sjalottencompote eroverheen.
![]() |
Dagopdracht: Maak van je huiskamer een sportschool Waarom? De 24Kitchen Frisse Start wil jou helpen lekker in je vel te zitten, en daar hoort sport zonder meer bij. Omdat dure abonnementen niet noodzakelijk zijn, geven we je deze Sporty Tuesday tips voor een workout naar keuze, die je ook thuis kunt uitvoeren. Tips:
|
![]() |
Bekijk deze video’s voor een training bij je thuis!
Dansen:
Yoga:
Conditie opbouwen:
Sterkere spieren (hier heb je gewichten/ dumbbells voor nodig):
Maak jouw eigen website met JouwWeb