Frisse Start - Dag 29
Rijstwafel met kipfilet en avocado
- 0.5 el mayonaise
- tl wasabi
- 2 rijstwafels
- 4 plakken kipfilet
- 1 avocado's
- bak alfalfa
Meng in een kom de mayonaise met de wasabi. Besmeer de rijstwafels met de wasabi-mayonaise. Verdeel de kipfilet over de rijstwafels. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in repen. Verdeel de avocado over de kipfilet. Strooi een beetje zout en versgemalen peper over de avocado. Verdeel de alfalfa erover.
Gerookte makreelsalade op een pitabroodje
- 1.5 gerookte makreelfilets
- 1.5 takjes peterselie
- 0.5 tl kappertjes
- 1 el kwark
- 0.5 citroen
- 0.5 appel, Granny Smith
- 2 volkoren pitabroodjes
Extra nodig
- broodrooster
- Pluk de makreelfilets van de graad en huid. Hak de peterselie fijn. Meng de makreel met de peterselie, kappertjes en de kwark.
- Rasp de citroen en meng de rasp erdoor.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de appel in fijne reepjes.
- Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.
- Snijd de broodjes open, beleg met de makreelsalade en bestrooi met de reepjes appel.
Snelle champignonfrittata
- 0.5 ui
- 125 g gemengde paddenstoelen
- 0.5 el olijfolie
- 0.5 tl gedroogde tijm
- 2.5 eieren
- 50 ml melk
Pel en snipper de ui. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en paddenstoelen 2 minuten. Voeg de tijm toe en bak nog circa 2 minuten tot het vocht verdampt is. Kluts de eieren en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Giet de eieren bij de paddenstoelen en zet het vuur laag. Leg een deksel op de pan en laat circa 10 minuten stollen. Serveer warm of koud.
Raapstelenrisotto met frisse kabeljauw
- 450 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 0.5 ui
- olijfolie om in te bakken
- 150 g risotto
- 50 ml witte wijn
- 1 bosjes raapstelen
- 100 g doperwten
- Parmezaanse kaas
- 2 kabeljauwfilets à 75 g
- 0.5 citroen
- 50 g zongedroogde tomaten
- 0.5 el kappertjes
- 5 ml balsamicoazijn
- 15 ml olijfolie extra vierge
Extra nodig
- keukenpapier
Raapstelenrisotto
- Breng een pan met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook.
- Pel en snipper de ui.
- Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten mee tot de rijst glazig begint te worden.Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut inkoken. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig goed door.
- Maak de raapstelen schoon en snijd grof door. Roer de raapstelen door de risotto.
- Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en voeg de doperwten toe. Warm de risotto goed door en breng op smaak met versgemalen peper.
Kabeljauwfilet
- Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauwfilets met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
- Halveer de citroen. Knijp een helft van de citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes.
Olie
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Snijd de kappertjes fijn.
- Meng in een kom de zongedroogde tomaten, kappertjes, balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout.
Serveren
- Verdeel de raapstelenrisotto over borden. Leg de kabeljauwfilet op de risotto en lepel de olie eroverheen. Serveer er een citroenpartje bij.
![]() |
Dagopdracht: Ontwijk de man met de hamer: spijker je kennis over drank bij Waarom? Elk jaar beginnen vele mensen met een tijdelijke alcoholonthouding. In 2014 meldden duizenden mensen zich aan voor Dry January, een maand lang ‘droog’ voor het goede doel. Prima idee natuurlijk, maar tijdelijke veranderingen, kuren of onthoudingen hebben geen blijvende voordelen voor je lichaam. Beter is om structureel bewuste keuzes te maken. Daarom op deze Thirsty Thursday: allerhande alcohol-trivia!* *Ook bruikbaar als prima feitjes om je vrienden mee te vermaken tijdens een borrelavond
|
![]() |
Maak jouw eigen website met JouwWeb