Everyday-is-a-happy-day.jouwweb.nl
Mocktail
PDF – 91.4 KB 37 downloads

 

Voor de MANNEN... BACON SALT !!

 

 

500g/1 pound bacon

1.5 tablespoons good quality sea salt

2 teaspoons ground black pepper

 

Step 1 - Preheat oven to 180C/350F and place a rack on top of a baking tray (line with foil if you want to minimise the cleaning necessary). Cook bacon for 15-20 minutes checking after 15 minutes and drain on paper towels removing any excess fat.

 

Step 2 - Cool slightly and then place the bacon, salt and pepper in a food processor and blitz until fine (or as fine as you want). Store in the fridge in an airtight container and extend the life of this by using a clean spoon every time you use it.

 

Bron


 


 


 

Verwarmend ijs. Huh? Wat zegt ze nou? Ja, je leest het goed: verwarmend ijs. Want deze ijsjes zijn gemaakt van het sap van de stoofpeertjes. Lees verder....

Schuimpjes maken :D       kijk hier


 

                               Kijk hier hoe het werkt


 


 

 


 

Na het gebruik van de pulp in de groentepannenkoeken of met wat (zelfgemaakte) mayonaise en citroensap op brood zijn er nu ook deze goddelijke truffels.

Wat doen jullie met het pulp uit je juicer?

Worteltaart truffels

100g wortelpulp
5 medjooldadels, ontpit
50g amandelmeel
50g walnoten (als de jouwe te bitter zijn dan liever pecannoten gebruiken)
10g lijnzaadmeel (fijngemalen lijnzaadjes)
snuf kaneel
snufje zeezout

80g pure chocolade (ik gebruik de 92% van Vivani)
1 el kokosolie

Voor 10-12 truffels

Doe de wortelpulp samen met de medjool dadels in de keukenmachine en maal net zo lang door totdat de dadels flink vermalen zijn en het een soort pasta is geworden. Doe dan de rest van de ingrediënten behalve de chocolade en kokosolie erbij en maal door tot het een deeg is. Vorm hiervan balletjes van truffelformaat en zet die in de vriezer.
Smelt ondertussen de chocolade met de kokosolie totdat de chocolade bijna, maar niet helemaal gesmolten is. Roer de laatste stukjes goed door zodat je een dikke chocolade saus overhoudt en rol daar de truffels in. Is jouw saus te hard gegaan en is 'ie te vloeibaar? Laat even staan om op te dikken. Bewaar en serveer vanuit de koelkast. Enjoy!

P.S. De kokosrasp op de truffels van de foto is iets waar ik mee speelde, maar dit hoeft niet.


 


 


 

Hartig


 


 

 

Bekijk hier het filmpje van Jonnie de Boer