Everyday-is-a-happy-day.jouwweb.nl
Mocktail
PDF – 91.4 KB 33 downloads

 

Paardenbloemlimonade

Neem een glazen fles met wijde opening (bv van appelsap). Stop hem voor de helft vol met paardenbloemen en eventueel een paar takjes citroenmelisse. Voeg het sap van 2 citroenen toe en vul de fles verder met water. Draai de dop op de fles en laat dit 24 uur staan. Dan zeef je de bloemen eruit. Je kunt het nu drinken, maar het is niet zo lang houdbaar. Om limonade te maken: Weeg het gewicht aan vloeistof en voeg de helft van het gewicht aan (ongeraffineerde*) suiker of oerzoet toe. (vb 1 kilo sap / 500 gram suiker) Breng het roerend aan de kook en laat het ongeveer een half uur zachtjes inkoken, af en toe roeren (deksel NIET op de pan). Dan kun je het in flesjes doen. Ik zet ze altijd 5 minuten op z'n kop, dan gaat de zuurstof eruit en blijft het langer goed. Deze limonade is wel een jaar houdbaar.
*Ongeraffineerde suiker en oerzoet zijn suikers die nog de van nature vitaminen en mineralen bevatten. Door het raffineren van suiker worden deze helaas verwijderd. Deze mineralen zijn echter wel nodig voor de opname en vertering. Daarom onttrekt bewerkte suiker o.a. kalk uit het lichaam want zonder de kalk kan suiker geen energie leveren. Door onbewerkte suiker te gebruiken zal de limonade geen mineralen aan het lichaam onttrekken.

 

Lees hier meer over de paardebloem

EETBARE BLOEMEN
Eetbare bloemen kun je ook in een kan met water doen. Het staat zo gezellig. Ook al hebben ze geen specifieke smaak, je merkt toch dat het water anders gaat smaken. De bloemen geven de inhoudsstoffen aan het water af en reinigen het water!
Laat een paar uur staan voordat je het drinkt.
In deze kan zat een halve geperste mandarijn, de andere helft in stukjes gesneden. Verder een paar schijfjes appel, een snufje Himalayazout en de eetbare bloemen van Klein Hoefblad.
Klein Hoefblad bevat o.a. vitamine B en C en de mineralen Calcium, IJzer, Zink, Kalium......
Klein Hoefblad groeit in het wild. De bloemen lijken op die van de Paardenbloem, maar de steel is anders. Ze zijn nu bijna uitgebloeid, als je ze niet kunt vinden kun je ook Paardenbloemen in het water doen. (die zijn weer goed voor de lever)
De smaak van dit water was heel zacht. Als je gewend bent gezoete drankjes te drinken, kun je er misschien wat honing bij doen, anders is de overgang misschien te groot.
P.S. Gebruik uiteraard alleen die bloemen waarvan je zeker weet dat ze eetbaar zijn!

 

Zelf in de tuin zetten! Dan zijn ze vers en onbewerkt. Vb goudsbloemen, citroengeranium, viooltjes. (ook paardenbloemen en madeliefjes)
Maar die geurende rozen van die rozenstruiken die je overal in het park ziet zijn ook eetbaar en heel erg lekker. (ik doe ze altijd in een kan met water. Zodra ik ze weer zie zet ik wel weer een foto op de pagina)


 

ONTSPANNENDE THEE

Met verse CITROENMELISSE en VALERIAAN.
Als je medicijnen gebruikt is het raadzaam na te vragen of het gecombineerd mag worden met deze kruidenthee.
Oogst uiteraard alleen maar wilde kruiden wanneer je er 100% zeker van bent dat je de juiste plukt!
Je kunt de planten ook kopen en in je tuin neerzetten, let dan op de Latijnse namen: Melissa officinalis en Valeriana officinalis.
Officinalis betekent overigens dat het vroeger officiële geneeskruiden waren en deze waren verplicht aanwezig bij elke apotheek.


 

cashewchoco! Mmmm...

- 10 cashewnoten
- 1/2 theelepel honing
- 1 theelepel raw cacao
- 250 ml water
En mixen in de blender.
Mijn blender kan ook gelijk verhitten en geeft dan zo een heerlijk schuimlaagje.

BRANDNETELTHEE
De brandnetels zijn het "sterkst" in het voorjaar. Dan bevatten ze meer vitaminen en mineralen dan later in het jaar.
De thee is niet moeilijk om te maken. In plaats van een theezakje gebruik je een takje met brandnetels. Laat het ongeveer 10 minuten trekken.
Ik giet nooit kokend water over mijn kruiden, dan verbrand je de inhoudsstoffen, maar ik laat het water even afkoelen tot 80/90 graden, of ik laat de kruiden weken in een beetje koud water en doe daar dan kokend water bij.
Plukken zonder handschoenen doe je van onder naar boven, dan "brand" je jezelf niet.
Brandnetels staan bekend om hun reinigende werking, dus waarschijnlijk wordt je urine donkerder door de afvoer van afvalstoffen. Leuk om op te letten.


 

Een hartverwarmende kruidige gluhwein, maak je heel simpel:
Aan een 1 fles rode wijn voeg je toe, een kaneelstokje, een snufje vanille, kruidnagels, jeneverbessen, een ongeschilde sinaasappel in stukjes gesneden en 4 eetlepels rietsuiker. Zachtjes opwarmen, zonder dat de wijn gaat koken, anders vervliegt de alcohol. Je kunt de wijn ook vervangen door druivensap, bessensap enz. Laat 15-30 minuten trekken.

Gooi het kaneelstokje en steranijs trouwens niet meteen weg! Je kunt ze even laten drogen (ik leg ze altijd op een schaaltje) en meerdere keren gebruiken want er zit heel veel smaak aan.


 

SINAASAPPEL-GEMBERTHEE
Nodig per beker thee: 1 plakje verse gemberwortel en een halve sinaasappel.
Giet in een beker kokend water over een plakje gember (laat nog ruimte vrij voor sinaasappelsap). Laat dit ongeveer 10 minuten trekken en pers in de tussentijd een halve sinaasappel. Giet het sap bij de gemberthee, meteen opdrinken.
Lekker, maar ook goed bij verkoudheidsklachten om sneller te herstellen.
De andere helft van de sinaasappel kun je in de koelkast bewaren voor de volgende keer of zet meteen een hele pot van deze thee.

lees hier meer


 

Knoflook , Appel azijn en honing - Combinatie dat vele ziekten behandelt

 

De combinatie van appelazijn , honing en knoflook is zeer effectief bij de behandeling van diverse aandoeningen en ziekten. Het wordt gebruikt voor verkoudheid , artritis , hoge bloeddruk , infecties , evenals enkele ernstigere aandoeningen zoals impotentie , astma , onvruchtbaarheid , artritis en kanker . Deze combinatie is ook zeer goed voor het verlagen van slechte cholesterol (low - density lipoprotein " LDL " ) en het stimuleren van het immuunsysteem .

 

De remedie moet worden geconsumeerd voor het eten of iets te drinken, in de ochtend op een lege maag.

De studies bleek ook dat de patiënten met hoge bloeddruk een sterke daling merkte van hun slechte cholesterol en bloeddruk. Na 2 weken consumeren, waren de effecten van de maatregel merkbaar.

Het beste deel over dit recept is dat de ingrediënten makkelijk te krijgen zijn of je ze waarschijnlijk al hebt. De ingrediënten alleen al voorzien het lichaam van hun eigen voordelen voor de gezondheid, want ze zijn allemaal natuurlijke producten.

De combinatie van deze drie bestanddelen hebben geen negatieve bijwerkingen, hetgeen betekent dat het veilig kan worden geconsumeerd, zelfs als u niet wil behandelen van één van de aandoeningen zoals hierboven beschreven.

 
Ingrediënten:     
10 teentjes knoflook     
1 kop appelazijn     
1 kopje biologische ongepasteuriseerde honing
 
Voorbereiding:
Meng alle ingrediënten in een blender, tot je een homogeen mengsel (normaliter zou dit ongeveer 60-90 seconden duren).
Plaats het mengsel in een pot en houd het gekoeld.
De beste tijd om de combinatie te consumeren is binnen 5 dagen van voorbereiding.
U kunt nog steeds gebruik maken van het mengsel na 5 dagen, maar de helende eigenschappen zijn lager.
 
Hoe om het te consumeren?
U kunt de remedie gebruiken op vele manieren.
Wij raden u aan 2 eetlepels van de remedie voordat u eet of drinkt iets anders, direct na het wakker worden.
Als je niet van de smaak van de remedie houd, kunt je het mengen met een kopje van je favoriete verse sap of water. Als je het mengt met vers sap of water is het zeer belangrijk om de remedie te consumeren voordat u iets anders eet of drinkt.
Deze remedie is steeds meer populairder tegenwoordig en de hoeveelheid mensen die het gebruiken om diverse kwalen te behandelen is snel toegenomen.