Smoothie haarmasker

Haarmasker met banaan

Lijnzaad gel
1 deel lijnzaad (het hele zaad dus geen gebroken lijnzaad, is te koop bij reformwinkels en de Tuinen) op 8 delen water.
Ik gebruik meestal 25 gram lijnzaad en 200 ml water, omdat de gel niet zo lang houdbaar is en ik niet zo heel vaak gel gebruik maar je kunt natuurlijk ook 50 gram lijnzaad met 400 ml. water gebruiken.
De zaden moeten op laag vuur koken in het water tot er een wittig schuim aan de oppervlakte wordt gevormd. De gel is dan klaar.
Neem een leeg potje en een fijne zeef of span over de opening een kousevoetje om de gel van de overgebleven zaden te scheiden. Je wilt natuurlijk geen zaadjes in je gel!
Schenk beetje bij beetje de gel in het potje. Als alle gel in het potje zit, kun je bijv. een druppel vitamine E of een theelepel jojoba olie toevoegen. Dit verlengt de houdbaarheid van de gel en geeft extra voeding aan je haar. Je kan ook nog een paar druppeltjes etherische olie toevoegen.
Bijv. cederhout of lavendel die zijn heel goed voor je haar en hoofdhuid.
Deze lijnzaad haargel is ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast!!
Bij het maken van deze lijnzaad-gel zijn er wel twee dingen belangrijk: niet te veel zaad op te weinig water gebruiken, en de gel niet te lang laten doorkoken.
Anders wordt de gel te dik en krijg je last van witte resten in je haar als de gel opdroogt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb