Everyday-is-a-happy-day.jouwweb.nl

Frisse Start - Dag 31

Ontbijt

 

Boerenbrood met geitenkaas en vijgen

  • 75 g geitenkaas zonder korst
  • 25 ml crème fraîche
  •   donkerbruin boerenbrood
  • 2  verse vijgen
  • 0.5 el honing

Extra nodig

  • staafmixer met bijbehorend bakje

Pureer de geitenkaas en de crème fraîche met de staafmixer tot een gladde geitenkaascrème. Breng op smaak met versgemalen peper. Snijd het brood in plakken. Snijd de vijgen in parten. Verdeel de geitenkaascrème over het boerenbrood. Verdeel de vijgen over de geitenkaascrème en lepel de honing eroverheen.


 

Noedelsalade met gerookte zalm

  • 0.5  groentebouillonblokje
  • 150 g udon noedels
  • 1.5 stengels bosui
  • 0.5 kleine komkommer
  • 25 ml sojasaus
  • 0.5 cm verse gember
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g taugé
  • 1 takjes koriander

Lunch

  • Breng een pan water aan de kook met het bouillonblokje.
  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar in de bouillon.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng de komkommer met de bosui en de sojasaus en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Rasp de gember en hak de gember fijn en voeg toe aan de komkommer.
  • Snijd de gerookte zalm fijn.
  • Pluk de koriander.
  • Meng het komkommermengsel, taugé en de zalmsnippers met de noedels. Bestrooi met koriander.

 

Tussendoor

 

(8 stuks)

Luchtige pure chocolade-fruitreep

  • 200 g pure chocolade
  • 50 g walnoten
  • 6  gedroogde abrikozen
  • 6  gedroogde vijgen
  • 4  rijstwafels

Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd de walnoten grof, snijd de gedroogde abrikozen in blokjes en de gedroogde vijgen fijn. Verkruimel de rijstwafels. Meng alle ingrediënten door de gesmolten chocolade. Schep alles in een cakeblik en druk heel licht aan. Laat circa 30 minuten uitharden en snijd met een kartelmes in repen.


 

Rijst

  • 150 g pandanrijst
  • 300 ml water

Groene curry

  • 1 cm verse gember
  • 1 teentjes knoflook
  • 1  stengels citroengras
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 el groene currypasta
  • olijfolie in te bakken
  • 200 g kippendijen
  • 0.5  ui
  • 0.5  limoen
  • 100 g sperzieboontjes
  • 0.5  blikje kokosmelk
  • 0.5  aubergine
  • 1 el vissaus

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • rasp

 

Diner

Rijst

  • Breng het water met een beetje zout aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking op laag vuur in circa 20 minuten droog.

Groene curry

  • Snijd de gember.
  • Pel de knoflook.
  • Plet en snijd de citroengras in stukjes.
  • Verwijder de stelen van de koriander en snijd de blaadjes grof.
  • Pureer voor de marinade de knoflook, gember, korianderstelen, citroengras en de groene currypasta in het staafmixerbakje. Maak het mengsel smeuïg met een scheutje olijfolie.
  • Snijd de kippendijen in grove stukken en meng met de marinade.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui. Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, halveer de sperziebonen en voeg toe.
  • Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en voeg het sap samen met de limoenrasp toe.
  • Voeg de kokosmelk en een klein scheutje water toe en laat circa 5 minuten zacht koken.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Voeg de aubergine toe aan de curry en gaar in circa 5 minuten. Breng de curry op smaak met de vissaus, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de korianderblaadjes in grove stukken. Voeg de helft toe en warm even kort door.

Serveren

  • Verdeel de curry en de rijst over borden. Bestrooi met de resterende koriander. 

 





Dagopdracht:
Moving on naar de rest van 2015

Waarom?
Goede voornemens sneuvelen bijna altijd al in de eerste maand. Blijvende gedragsverandering is natuurlijk waardevoller. Wat wil jij dit jaar bereiken? Wil je bijvoorbeeld verbetering boeken op het gebied van eten, drinken, bewegen, ontspanning, sport, weerstand of op het sociale vlak?

Bepaal je doel, geniet van de weg er naar toe, proef al het heerlijke eten en drinken dat je onderweg tegenkomt en leef een smaakvol leven!